Myrskyryhmän ovat perustaneet Pauliina Laukkanen ja Elli Isokoski. Tällä hetkellä Myrskyryhmässä toimii myös tanssielokuvantekijä Kati Kallio, produktiokohtaisia vierailevia taiteilijoita ja taustatukena hanketuottaja Mervi Leivo sekä hallinnon asiantuntija AJ Ahlfors.
Elli Isokoski on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi London Contemporary Dance Schoolista 1998 ja tanssitaiteen maisteriksi tanssinopettajan koulutusohjelmasta Teatterikorkeakoulusta 2002. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Soveltavan ja osallistavan taiteen erikoistumiskoulutuksessa, Yhteisötanssikurssilla, Taiteilija moniosaajana -koulutuksessa ja Taiteilija vanhustyössä -koulutuksessa.
Taiteellisessa työssä häntä kiinnostaa tanssin ja arjen rajapinta sekä yhteisöllinen työskentely. Kuinka madaltaa kynnystä nykytanssia kohtaan, mahdollistaa tanssitaiteen kokeminen ja tekeminen kenelle tahansa? Ilmaisun muotona Isokoskea kiinnostaa myös tanssilyhytelokuva ja kuvallinen kerronta. Isokosken intohimo on tanssia ihmisten kanssa. Hän toimii Myrskyryhmässä tanssijana, kehittäjänä, kouluttajana ja toiminnanjohtajana. ”Erilaisissa ympäristöissä työskentely ja yhteisöllisesti työskentely on mahdollistanut minulle omien kiinnostusten kohteiden seuraamisen, uuden opettelun ja tanssitaiteen kyseenalaistamisen mutta myös tanssin voiman näkemisen. Löydän lisämerkitystä työlleni, kun se on vuorovaikutuksessa muiden alojen kanssa ja taide on orgaaninen osa elämää.” Ellin blogi |
Mervi Leivo on valmistunut sosiaaliohjaajaksi 1992, kulttuurituottajaksi vuonna 2000 ja mediatuottajaksi (yamk) 2014. Kansalaisjärjestöjen laajojen kehittämis- ja koordinaatiotehtävien lisäksi hän on ollut edistämässä taidelähtöisten menetelmien juurruttamista ja kulttuurin saavutettavuutta mm. vanhusten palveluja tuottavien yksiköiden kanssa. Hän on ollut perustamassa Helsingin tarinateatteria vuonna 1993 ja Kivi&Nosto- kollektiivia 2009 ja osallistunut lukuisiin yhteisötaidehankkeisiin. Yhteistyötä Myrskyryhmän kanssa hän on tehnyt vuodesta 2013.
AJ Ahlfors on valmistunut taloushallinnon merkonomiksi vuonna 2015 ja digitaalisen markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen tradenomiksi 2019.
Hän on toiminut pitkään järjestöalalla hallinto- ja koulutustehtävissä, ja on erikoistunut hallinnon kehittämistyöhön. Myrskyryhmässä hän toimii hallinnon asiantuntijana. Kati Kallio on koreografi, tanssija ja elokuvantekijä. Hänen taiteellinen työskentelynsä keskittyy tanssielokuvaan ja paikkasidonnaisten improvisaatiota ja koreografiaa hyödyntävien tanssiesitysten tekemiseen. Kallio on osallistunut tanssielokuvan kehittämiseen vuodesta 2008.
www.katikallio.com |
Vierailijoita
Vilma Tihilä on tanssielokuvaan erikoistunut ohjaaja ja elokuvantekijä. Tihilän työn pääelementit ovat liikkuvan kuvan fyysisyys, editoinnin koreografisuus ja elokuvan poeettisuus. Elokuvanteossa Tihilää kiinnostaa, miten käytämme ympärillämme olevia kuvia ja kuinka ne muokkaavat käytöstämme: tarvitsemme enemmän kuuntelevaa, lempeää, ei-omistavaa ja stereotypioita purkavaa kuvastoa. Tihilä on valmistunut tanssielokuvan maisteriksi London Contemporary Dance Schoolista. Hänen ohjaamia elokuvia on vuosina 2016 - 2022 esitetty mm. Loikka Tanssielokuvafestivaalilla Suomessa, InShadow Festivaalilla Portugalissa, Bestia Danzantes Dance Film Festivaalilla Chilessä, Flatlands Dance Film Festivaalilla USA:ssa, Dance Umbrella Festivaalilla Britanniassa ja Wild Dogs Screendance Festivaalilla Kanadassa.
www.vilmatihila.com
www.vilmatihila.com
Johannes Romppanen on taidevalokuvaaja, joka toiminnassaan keskittyy asioihin, jotka tavallisesti jäävät huomaamatta. Johannes on kehittänyt työnsä lähtökohdista prosessivalokuvauksen. Johannes on ollut tekemässä näkyväksi ikääntyneiden tarinoita ja luovuutta Myrskyryhmän kanssa useita vuosia.
www.johannesromppanen.com
www.johannesromppanen.com
Pauliina Aladin on tanssitaiteilija, joka työskentelee monipuolisesti tanssitaiteen kentällä mm. improvisaation, nykytanssin, taidekahvila –formaatin ja taidekasvatuksen parissa. Hän on työskennellyt freelancerina Suomessa, New York Cityssa, Pohjoismaissa ja Berliinissä omien teosten ja useiden koreografien kanssa. Pauliina on valmistunut tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta 2005 ja sosiaalisen sirkuksen ohjaajaksi Sorin Sirkukselta Euroopan laajuisesta Circus Trans Formation –ohjaajakoulutuksesta 2014. Yhteistyötä Myrskyryhmän kanssa Pauliina on tehnyt vuodesta 2009. pauliinaaladin.wordpress.com
Heidi Masalin on helsinkiläinen freelance-koreografi ja tanssija. Masalin on kiinnostunut tekemään teoksia erilaisille yleisöille ja erilaisiin paikkoihin. Teoksen tekemisessä visuaalisuus, tarinankerronnan erilaiset muodot sekä liikkekielen monipuolisuus ovat tärkeitä. Masalin käsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten luonnon ja ihmisen suhdetta, valoa ja pimeyttä tai ihmisarvon kysymystä, konkreettisesti ja ruohonjuuritasolta katsottuna. Heidi Masalin on valmistunut Teatterikorkeakoulusta koreografiksi 2005. Hän työskentelee Katve [blind spot] -kollektiivissa, jonka on perustanut yhdessä tanssitaiteilija Virva Talosen kanssa. Heidi Masalin on toiminut tanssiryhmä Myrskyryhmän avustajana ja juontajana vuodesta 2006 lähtien. Vuonna 2015 Masalin toimi koreografina Myrskyryhmän teoksessa Kabaree Amor. www.katve.info
Janne Masalin on muusikko, jonka pääsoittimet ovat harmonikka ja laulu. Hän on toiminut biisinkirjoittajana ja nokkamiehenä yhtyeissä (Tundramatiks, Bad Ass Brass Band), esiintyjänä esittävän taiteen projekteissa (mm. Reijo Kelan performatiivinen Iso Siika -vaellus/Reijo Kela, The Greatest Lovesongs/ Maija Mustonen, Zodiak, Utopia (empatialle)/Sari Palmgren). Masalin on lisäksi kuratoinut ja suunnitellut teosten musiikillisia sisältöjä (mm. Every song I´ve ever written/Jacob Wren, Baltic Circle -festivaali 2013 sekä Make arts policy -kulttuuripoliittinen keskustelu/Dana Yahalomi, Baltic circle -festivaali 2014). Yhteistyötä Myrskyryhmän kanssa Janne on tehnyt Kabaree Amor- teoksessa vuodesta 2014.
Venla Martikainen on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja kuvataiteilija. Martikainen työskentelee erilaisten käsityötekniikoiden kanssa yhdistellen materiaaleja, kuten esimerkiksi keramiikkaa ja tekstiiliä. Piirtovälineenä hänelle mieluisin on pehmeä ja sävykäs lyijykynä. Hän on osallistunut performatiivisiin tapahtumiin lavastamalla ja puvustamalla ja tehnyt myös soolonäyttelyitä. Puvustusta rakentaessa Martikaiselle on tärkeää maailma, jossa roolihahmo elää ja puvustuksillaan hän pyrkii korostamaan ajan ja paikan tuntua. Teoksen aiheen lisäksi puvustusta inspiroi usein myös esiintyjän persoona. Myrskyryhmä ja Venla Martikainen aloittivat yhteistyön elokuussa 2011 Miten tanssimme tänään? -Tanssitaidetta hoitolaitoksiin -projektin työjaksolla Koskelan vanhustenkeskuksessa. Hän on puvustanut Myrskyryhmän lyhytelokuvat Kattaus kahdelle (2011) ja Toinen (2012) sekä puvustanut ja lavastanut Kabaree Amor -teoksen. www.venlamartikainen.com
Sivun kuvat: Johannes Romppanen ja Stephane Louesdon